Environment
Environment

Woodio – Uuden ajan kotimainen biomateriaali

Woodion kehittämä biomateriaali-innovaatio, 100% vedenkestävä Woodio -materiaali, on yhdistelmä puuhaketta ja hartsipohjaista sidosainetta. Materiaali soveltuu lukuisiin kohteisiin ja tulevaisuudessa toiminta ei tule rajoittumaan ainoastaan kylpyhuonekalusteisiin, vaan Woodio kehittää jatkuvasti uusia käyttökohteita.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Woodion missio on hiilidioksidipäästöjen merkittävä vähentäminen maapallolla, jonka vuoksi ilmastovaikutusten vähentäminen ekologisella tuotantotavalla on hyvin oleellinen osa yrityksen toimintaa. Woodiolla uskotaan, että yrityksen omalla toiminnalla voidaan tuoda muutosta rakentamisen ja kodin materiaalivalintoihin ja tarjota varteenotettavan vastuullisesti valmistetun vaihtoehdon kylpyhuoneeseen.

Results

Woodio -materiaalin ominaisuudet ovat arkikäytössä samat kuin perinteisellä keramiikalla. Merkittävänä erona on materiaalin lähes hiilineutraali tuotantomenetelmä, joka ympäristöystävällisenä vaihtoehtona vähentää merkittävästi ilmansaasteita ja CO2-päästöjä esimerkiksi keramiikkateollisuuteen verrattuna – Woodio-pesualtaan hiilijalanjälki on 80 % pienempi verrattuna keraamisiin altaisiin. Lisäksi materiaalien keveys vähentää päästöjä logistiikassa. Materiaali on täysin vedenkestävä, iskunkestävä ja ympäristöystävällinen, ja se myös toimii hiilinieluna käyttöaikansa. Woodio-tuotteen voi hyödyntää energiajätteenä, kun se tulee elinkaarensa päähän.

Implementation

Kaikki Woodion tuotteet valmistetaan vastuullisesti yrityksen omalla tehtaalla Helsingissä ympäristöä kunnioittaen. Woodio on pystynyt vähentämään tuotteidensa hiilijalanjälkeä huomattavasti hyödyntämällä pääasiassa uusiutuvia raaka-aineita – lähialueiden pohjoisen haapapuuta sekä suomalaisen metsäteollisuuden sivuvirtaa. Yrityksen kehittämällä tuotantoteknologialla on myös iso rooli – se ei vaadi energiaa kuluttavia vaiheita, toisin kuin, esimerkiksi, keramiikan polttaminen.

Other Environment Planet Acts