Environment
Environment

Suomen Paralympiakomitea – Hiilineutraalit painotuotteet

Suomen Paralympiakomitea julkaisi vuoteen 2025 ulottuvan uuden vastuullisuusohjelman keväällä 2021. Ympäristövastuun toteuttamisen osalta valtakunnallinen urheilu- ja liikuntajärjestö pyrkii tuottamaan painomateriaalinsa mahdollisimman ympäristöystävällisesti, vähentämään erilaisten tapahtumien oheistuotteiden hankintoja sekä valitsemaan kestävän kehityksen mukaisia tuotteita kaikissa välttämättömissä hankinnoissa. Vastuullisuusohjelman myötä Paralympiakomitea aloitti keväällä 2021 yhteistyön PunaMustan kanssa, joka tarjoaa yhdistykselle ja sen jäsenistölle mahdollisuuden valita ympäristöystävälliset, täysin hiilineutraalit painotuotteet.

Reduced CO2 (tCO2e)
1
Total impact 1 360 740 See all »
Reduced CO2 (tCO2e)
1
Total impact 1 360 740 See all »
Share the Planet Act and help it spread
Anyone with a social media account can help boost visibility of this action by sharing on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Challenge an organization
Challenge an organization to join this action
1
Organizations challenged
Impact
Excitement
Replicability
Senior Energy Specialist at Sustainable Energy for All
Mikael Melin
Review

Great to have the Finnish Paralympic Committee spearhead environmental sustainability and climate action as part of their programme for the sports community.

Small streams make large rivers, and carbon neutral printed materials, digitalization of content and applications are easy to replicate. The Finnish Paralympic Committee’s broad national and international outreach will help show the way for more actions elsewhere too.

Looking forward to hearing more from the Committee!

About Mikael
International relations expert with extensive global experience in sustainable development and energy transitions. Currently working with Sustainable Energy for All, an international organization working in partnership with the United Nations and leaders in government and the private sector to accelerate action towards sustainable energy – in line with SDG 7 and the Paris Agreement on climate. * All reviews represent the personal opinion of an expert
Impact
Excitement
Replicability

Purpose

Suomen Paralympiakomitea on valtakunnallinen urheilu- ja liikuntajärjestö liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille ja dialyysissä oleville henkilöille. Paralympiakomitean tehtävänä on kehittää ja koordinoida suomalaista vammaisurheilua ja -liikuntaa matalan kynnyksen harrastamisesta aina kansainväliseen huippu-urheiluun saakka.

Paralympiakomitean vastuullisuusohjelma kattaa kaikki kolme vastuullisuuden osa-aluetta: ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun sekä taloudellisen vastuun. Ympäristövastuun toimenpiteiden osalta Paralympiakomitea aloitti yhteistyön PunaMustan kanssa painotuotteiden ja muiden esitysmateriaalien tuottamisessa.

Results

Ympäristövastuu on yksi PunaMustan keskeisimmistä arvoista, ja yhteistyön myötä PunaMusta tarjoaa Paralympiakomitealle työkalut brändin ja aineistojen hallintaan, tilaamiseen sekä digitaaliseen julkaisemiseen ja mahdollisuuden valita ympäristöystävälliset, täysin hiilineutraalit painotuotteet, sekä saavutettavat digitaaliset lomakkeet ja verkkosivustototeutukset.

Yhteistyön toteuttamisen ensimmäisen puolen vuoden aikana Paralympiakomitea oli vaihtanut hiilineutraaleiksi tuotteiksi muun muassa vuosikertomuksen, erilaisia esitteitä sekä lisännyt digitaalisia sisältöjä. Noin 10 500 kappaleen, keskimäärin 16-sivuisen painotuotteen tekemisessä on alkuvuoden aikana säästynyt yhteensä noin 730 kg CO2e, kun tuotteet on painettu hiilineutraalisti.

Implementation

Suomen Paralympiakomitea on yksi Suomen vaikuttavimmista liikuntajärjestöistä, jonka toimintaa ohjaavat viisi arvoa: vastuullisuus, yhdenvertaisuus, esteettömyys, menestys ja osallisuus. Yhteistyön tärkeimpänä yhteisenä nimittäjänä on vastuullisuus ja erityisesti ympäristövastuu, joka on yksi PunaMustan keskeisimmistä arvoista.

Paralympiakomitean visio on “avoin ja yhdenvertainen, urheileva ja liikkuva Suomi”, ja sen toiminta perustuu vastuullisuuteen. Toteutusta ohjaa Paralympiakomitean vastuullisuusohjelma, joka löytyy täältä.

The People's Voice

No comments yet

Other Planet Acts in Environment