Environment
Environment

Raisio – Ympäristöystävälliset pakkaukset

Raisio edistää toiminnassaan ympäristöystävällisten pakkausten käyttöä. Pakkauksen tehtävänä on suojata sekä varmistaa tuotteiden säilyvyys ja turvallisuus. Kuluttajat toivovat ympäristöystävällisiä ja helposti kierrätettäviä tuotepakkauksia.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Vuoden 2019 alussa Raisio teki laajan kartoituksen pakkausmateriaalien kierrätettävyydestä markkinoilla. Selvitys osoitti, että kuluttajien mahdollisuudet kierrättää pakkauksia vaihtelevat eri markkinoilla. Kuluttajat pystyvät esimerkiksi palauttamaan Benecol®-tehojuomapullot muovinkeräyspisteisiin Suomessa, mutta eivät Isossa-Britanniassa. Raisio pyrkii löytämään kaikilla markkinoilla kierrätettäviä pakkausvaihtoehtoja.

Results

Päätavoitteet vuosille vuosille 2022–2025

  • Kaikki Raision pakkaukset ovat kierrätettäviä vuoden 2025 loppuun mennessä. Yritys lisää uusiutuvien ja kierrätysmateriaalien käyttöä.​
  • Tavoite on jatkuvasti vähentää pakkausmuovin ja -materiaalin määrää. Pitkällä aikavälillä tavoite on luopua muovipakkauksista.​
  • Yritys lisää kuluttajien tietoisuutta vastuullisuudesta ja pakkausten kierrättämisestä.​

Jotta kierrättäminen olisi helppoa, Raisio kertoo pakkauksissaan selkeästi, miten kuluttaja voi pakkauksen kierrättää. Pakkausten  kierrätysmerkintöjä uudistetaan pakkausuudistusten yhteydessä.

Implementation

Raisio tekee jatkuvasti yhteistyötä tutkimuslaitosten, pakkausvalmistajien ja paperiteollisuuden kanssa uusien kartonkipohjaisten pakkausvaihtoehtojen löytämiseksi tuotteille. Pakkausten muutosprosessit ovat pitkiä, eikä tuotteiden laadusta tai turvallisuudesta tingitä.

Osana pakkausten ympäristöystävällisyyttä, vältetään turhaa pakkaamista ja ylisuuria pakkauksia. Siksi myös mahdollisuuksia vähentää muovin määrää nykyisissä pakkauksissa tutkitaan.

Other Environment Planet Acts