Environment
Environment

Nanso – Ympäristöystävällisemmät materiaalit

Tekstiilien kuitutuotanto on iso osa tuotteen ympäristökuormitusta ja materiaalivalintojen kautta voidaan vaikuttaa tuotteen koko ekologiseen jalanjälkeen. Tämän vuoksi Nanso on halunnut kasvattaa ympäristöystävällisten materiaalien osuutta mallistoissaan. Vastuullisempien materiaalien etsintä ja niiden osuuden kasvattaminen on tärkeä osa yrityksen vastuullisuustyötä.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Tekstiilien kuitu- ja materiaalirintama on isossa murroksessa ja olemalla mukana kehityksessä, pystyy Nanso löytämään tuleviin mallistoihinsa enenevässä määrin ympäristöystävällisiä materiaaleja ja kasvattamaan niiden osuutta mallistoissaan.

Results

Vastuullisten materiaalien osuus koko vuoden 2020 mallistoista painon mukaan laskettuna oli 17 % ja kappaleissa laskettuna 21 %.

Implementation

Vastuullisten materiaalien osuuden kasvattamisen mahdollisti suurilta osin ympäristöystävällisemmän EcoVero™ viskoosin käyttöönotto mallistoihin. Sen valmistuksessa käytettävä selluloosa on peräisin vastuullisesti hoidetuista eurooppalaisista metsistä (FSC® tai PEFC™ sertifioidut) ja kuidun alkuperä on jäljitettävissä valmiista tuotteesta. Nanso brändin käyttämä EcoVero™ viskoosi kehrätään Portugalissa. Se on saanut EU:n ympäristömerkin, koska sen tuotanto tapahtuu suljetussa kierrossa ja sillä on tavalliseen viskoosiin verrattuna 50 % pienempi energian ja veden kulutus.

Other Environment Planet Acts