Environment
Environment

Kalevala – Vastuullisia materiaaleja vastuullisilta toimittajilta

Kalevalalla kaikki jalometallijäte kierrätetään ja puhdistetaan uusiokäyttöön – jopa hiontavaiheessa syntyvä metallipöly. Suomen suurimpana korualan yrityksenä ja kultaseppien työllistäjänä Kalevala Korulla on myös keskeinen rooli ja vastuu suomalaisen kultasepänalan perinteiden vaalijana ja kehittäjänä. Pitämällä Kalevala-korujen valmistus kotimaassa varmistetaan alan työpaikkojen ja osaamisen säilyminen jatkossakin Suomessa.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Korujen valmistus kierrätetyistä raaka-aineista kuluttaa luonnonvaroja moninkertaisesti vähemmän kuin uuden raaka-aineen käyttäminen. Sen lisäksi, että Kalevalalla käytetään kierrätettyjä jalometalleja, huolehditaan heillä myös siitä, että kaikki valmistuksessa syntyvä jalometallijäte kerätään tarkasti talteen.

Results

Korujen valmistukseen käytettävän jalometallin kierrätysaste on Kalevalalla korkea. Kalevalan koruissa käytetyt timantit tulevat luotettavilta kotimaisilta kumppaneilta, joka takaa vastuullisen toimitusketjun timanttikaivokselta timanttikorun ostajalle saakka. Kalevalan korurasiat sekä verkkokauppatoimituksissa käytettävät pakkausmateriaalit tulevat hyvin hoidetuista metsistä, jotka tuottavat ekologisia, sosiaalisia ja taloudellisia hyötyjä.

Implementation

Kalevalalla jalometallien kierrätysasteet ovat korkeita, kullalla täydet 100 % ja hopeallakin noin 95 %. Loput 5 % käytetystä hopeasta on peräisin pohjoismaisista kaivoksista. Myös pronssi on osin kierrätettyä. Timantit tulevat Kimberleyn sopimukseen sitoutuneilta ja Responsible Jewelry Councilin jäseninä toimivilta kumppaneilta. Korurasiat valmistetaan FSC-sertifioidusta kartongista.

Other Environment Planet Acts