Environment
Environment

Hartela – vihreät valinnat Hartelan kodeissa

Vihreiden valintojen tekeminen on tärkeää meillä Hartelassa oman toimintamme ympäristövaikutusten pienentämiseksi. Nämä valinnat ja teot heijastuvat myös rakentamiimme asuntoihin eli sinun kotiisi eri tavoin.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Vihreämpien ja ekologisempien valintojen tekeminen on tänä päivänä kenties tärkeämpää kuin koskaan aiemmin meille kaikille. Haluamme osallistua näiden valintojen tekemiseen ja mahdollistaa ne myös asukkaillemme. Siksi kaikista omaperusteisista kohteistamme löytyy useita ratkaisuja, jotka tukevat ekologisempaa asumista.

Results

Implementation

Vihreitä valintoja suunnitteluvaiheessa – Valitsemme rakennettavat tontit huolellisesti erinomaisten julkisten ja kevyen liikenteen yhteyksien sekä palveluiden läheisyydestä. Laskemme hiilijalanjäljen kaikista kuluttajille myytävistä asuntokohteistamme. Mitä enemmän dataa saamme, sitä paremmin voimme ottaa huomioon ja optimoida kaikki seikat, joilla hiilijalanjälkeämme voidaan pienentää. Energiajärjestelmät valitaan kohteisiimme kestävää kehitystä tukien​. Energiankulutus on merkittävä osa rakentamisen ja rakennusten ympäristövaikutuksista ja siksi pyrimme pitämään E-luvut pienempinä eli parempina kuin määräykset vaativat tällä hetkellä. Rakennusten energiankulutus aiheutuu käytönaikaisesta lämmityksestä, mahdollisesta jäähdytyksestä sekä rakennuksessa olevien sähkölaitteiden ja valaistuksen energiankäytöstä. Huoneistokohtaiset ilmanvaihtolaitteet mahdollistavat korkeatasoisen lämmöntalteenoton ja energiatehokkuuden.

Vihreitä valintoja rakennusvaiheessa – Rakentamisen aikaista hiilijalanjälkeä hillitään muun muassa kierrättämällä rakennusjätteet tehokkaasti (kierrätysaste vähintään 70 %) ja vähentämällä materiaalihukkaa. Tavoitteenamme on, että saamme vähennettyä jäljelle jäävän rakennusjätteen määrän 18 %:iin. Työmaillamme käytetään vain uusiutuvaa, sertifioitua vesi- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä. Hartela tekee vihreän sähkösopimuksen myös kiinteistösähköstä omaperustaisissa kohteissamme.

Vihreitä valintoja asumisessa – Huomioimme kohteissamme arjen kestävät tavat liikkua. Pääsääntöisesti kaikkiin uusiin kiinteistöihin tulee sähköautojen latauspisteet tai varaus latauspisteen asentamiseksi myöhemmin. Joissain mahdollistamme myös taloyhtiön yhteiskäyttöauton. Sisällä asunnossa suihkujen virtaaman voi vaihtaa eko-asennolle, mikä helpottaa vedenkulutuksen hillitsemistä. Asuntokohtainen olosuhdeseuranta mahdollistaa asunnon lämpötilan, vedenkulutuksen, ja ilmanvaihdon seurannan älypuhelimella. Voit myös varmistaa, ettei kotiisi jää sähkölaitteita päälle sovelluksen kotona/poissa-valinnan avulla. Yleisten tilojen ja asuntojen valaistus on toteutettu energiatehokkailla LED-valaisimilla. Taloyhtiöissä voi kohteesta riippuen olla erilaisia yhteiskäyttötiloja, kuten saunatila, pesula, kerhotila tai grillikatos. Piha-alueilla voi kasvattaa istutuslaatikoissa yhdessä yrttejä, marjoja tai kasviksia. Joissain kohteissa olemme rakentaneet viihtyisän viherkaton. Maksaruohokatto tuo vehreyttä kaupunkikuvaan, eristää lämpöä talvella, viilentää kesällä sekä miellyttää asukkaiden silmää.

Other Environment Planet Acts