Environment

Eckes-Granini – Kestävän kehityksen materiaalivalinnat ja kierrättäminen

Suomen vastuullisin mehutalo

Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme. Haluamme, että tekemämme päätökset ovat kestäviä ja edesauttavat ympäristön, yhteisöjen ja ihmisten hyvinvointia pitkälle tulevaisuuteen.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Tavoitteemme on tarjota kuluttajille parasta hedelmistä ja marjoista. Siksi myös pakkaukset valitaan aina siten, että ne sekä sopivat mahdollisimman hyvin käyttötarkoitukseensa, että huomioivat ympäristö- ja kierrätysnäkökulman.

Results

Olemme ensimmäinen FSC-merkinnän pakkauksissaan käyttöönottanut mehualan yritys Suomessa. FSC-merkintä takaa, että metsätalous toimii luontoa kunnioittaen. Tämä on tärkeää esimerkiksi luonnon monimuotoisuudelle sekä harvinaisten eläinten ja kasvien elinolojen turvaamiselle.

Pakkausuudistuksen myötä mm. Marli Natur, Marli Vital ja God Morgon -mehut merkitään Carbon Neutral -merkillä, sillä ne ovat saaneet uudet, hiilineutraalit pakkaukset.

Mehukatti annosmehupakkauksissa paperipilleihin vaihdon myötä voimme vähentää muovia jopa 10,4 tonnia vuodessa.

Kaikki mehupakkauksemme voidaan kierrättää Rinki-ekopisteissä. Kierrätetyn kartonkipakkauksen materiaali voidaan käyttää jopa 7 kertaa uudelleen.

Implementation

Pakkaamme kierrätettäviin kartonkipakkauksiin

Pakkaamme suurimman osan, eli 75 % tuotteistamme, kierrätettäviin nestekartonkipakkauksiin. 98 % nestepakkauksistamme valmistetaan FSC-sertifioidusta kartongista, joka on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Hiilineutraalit ja muut uudet pakkaukset

Pakkausuudistusten myötä pakkausten hiilijalanjälki hyvitetään 100-prosenttisesti. Pakkauksen korkki on jatkossa puuöljypohjainen ja entistä pienempi kuluttaen 35 % vähemmän materiaalia.

Myös Marli Juissilla on uusi 88-prosenttisesti kasviperäinen pakkaus. Se on valmistettu lähes kokonaan sokeriruoosta ja puukuidusta. Vain 7 % pakkauksesta on fossiilista muovia. Korkki on kokonaan sokeriruoosta.

Käytämme paperipillejä

Otimme paperipillit ensimmäisenä käyttöön Mehukatti Luomu -annosmehuissa ja keväällä 2021 vaihdamme ne myös Mehukatti Trip -klassikkomehuihin. Paperipilli on kierrätettävä ja kompostoituva.

Kierrätettävyys ja pantillisuus

Kartonkipakkauksemme on helppo lajitella ja kierrättää. Kierrätetyn kartonkipakkauksen materiaali voidaan käyttää jopa 7 kertaa uudelleen. Myös myyntieräalustat ja -laatikot ovat kierrätettäviä. Osa lasi- ja muovipulloihin pakatuista tuotteistamme ovat pantillisia. Ne viedään Palpan palautusautomaatteihin, ja pulloista saa 0,10 – 0,40 €:n pantin.

 

Other Environment Planet Acts