Environment
Environment

Apetit – Kestäviä pakkausratkaisuja

Apetit on kehittänyt tuotteidensa pakkauksia kestävän kehityksen mukaisiksi sekä asettanut itselleen tavoitteita pakkausten ja pakkausmateriaalien edelleen kehittämiseksi.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Pakkaus on tärkeä osa tuotetta. Sen tehtävä on suojata tuotetta ja varmistaa elintarviketurvallisuuden toteutuminen. Oikeanlaisella pakkauksella on myös suuri merkitys ruokahävikin syntymiselle. Ei kuitenkaan ole yhdentekevää, millaisia pakkauksia ja pakkausmateriaaleja käytetään.

Results

Vuoden 2020 aikana Apetit ohensi vähittäiskaupan muovipakkauksia 15 %, minkä ansiosta muovia säästyy vuositasolla 25 000 kiloa. Lisäksi pakkausmerkintöjä on kehitetty erityisesti kierrätysohjeiden osalta pakkausmerkintöjen uudistusten yhteydessä.

Apetit ilmoittaa EU:n pakkausdirektiivin mukaisesti markkinoille saatetut pakkausmateriaalimäärät ja maksaa materiaalin kierrätyksen järjestämisestä hyötykäyttömaksuja.

Apetit on asettanut itselleen tavoitteita pakkausten ja pakkausmateriaalien edelleen kehittämiseksi. Seuraavaksi tavoitteena on kasvattaa kierrätettävien pakkausmateriaalien osuutta pakkauksista niin, että vähittäiskaupassa myytävien Apetit-tuotteiden pakkaukset ovat 100 % kierrätettäviä vuoteen 2025 mennessä. Tällä hetkellä vähittäiskaupassa myytävien tuotteiden pakkausmateriaaleista kierrätettäviä on 60 %, ja uusiutuvia materiaaleja noin 40 % kaikista materiaaleista.

Implementation

Apetit käyttää tuotteidensa pakkauksiin pääsääntöisesti muovia ja pahvia. Lisäksi Neito-rypsiöljypulloissa käytetään lasia ja teollisuuskäyttöön myytävissä öljykanistereissa metallia. Puuta käytetään myyntierien lavakuljetukseen. Tuotepakkauksista löytyy usein myös kyseistä pakkausmateriaalia koskeva kierrätysohje.

Apetitin vähittäiskaupan pakkauksista noin 54 % valmistetaan muovista, ja muovia käytetäänkin monissa pakkauksissa: esimerkiksi kaikki Apetitin vihannespakasteet pakataan muoviin. Muovipakkauksista 28 % on kierrätyksessä hyödynnettävää materiaalia ja 2 % prosenttia on valmistettu uusiutuvista materiaaleista. Kaikki Apetit-tuotteiden muovipakkaukset lajitellaan muovinkeräykseen.

Apetitin vähittäiskaupan pakkauksista noin 46 % valmistetaan kartongista. Kartonkiin pakataan kaikki Apetitin pakastekeitot, kasvispihvit, kalapuikot ja -pihvit. Kartonkipakkaus voidaan lajitella pakkauksesta löytyvän ohjeen mukaisesti kartonkikierrätykseen, tarvittaessa huuhdeltuna ja litistettynä.

Other Environment Planet Acts