Social
Community Involvement

Pirkanmaan Jätehuolto Oy – Ympäristökasvatus ja Roska-akatemia

Roska-akatemia on Pirkanmaan Jätehuollon tarjoamaa maksutonta ympäristökasvatusta alueensa asukkaille. Akatemiasta löytää pelejä, videoita, oppaita, tekemistä ja tietopaketteja lajittelusta ja vastuullisesta kuluttamisesta. Opintomatkan voi aloittaa perheen pienimmistä ja siirtyä vähitellen Roska-akatemian mestaritasolle.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Ympäristökasvatuksen päämääränä on kestävä kehitys ja elämäntapa. Ympäristökasvatus edistää kestävää elämäntapaa ja lisää ympärillään ympäristöherkkyyttä ja -tuntemusta mikä muovaa ihmisten toimintamalleja ja kulutustottumuksia esimerkiksi jätteenlajittelun ja kierrätyksen parissa. Jotta alueen jätehuolto toimisi mahdollisimman tehokkaasti ja jätteen uudelleenkäyttö materiaalina ja energiana voidaan maksimoida, tulee kansalaisten olla tietoisia ja motivoituneita toimimaan kestävän kehityksen mukaisesti.

Results

Roska-akatemia tukee tavoitetta kasvattaa lapsista ja nuorista elintavoiltaan ympäristövastuullisia, vahvistaa lasten ja nuorten luontosuhdetta, antaa valmiuksia elämänarvojen pohdintaan ja ohjaa kestävään elämäntapaan. Pelillistämisen keinoin annetaan lajitteluneuvontaa, tuodaan tietoa jätteenkäsittelystä ja innostetaan erityisesti lapsia ajattelemaan vihreällä tavalla. Maksuttomat verkko-opintomateriaalit ovat kaikkien nähtävillä ja vapaassa käytössä.

Implementation

Roska-akatemia on Pirkanmaan Jätehuollon tekemä ympäristökasvatusta tukeva sivusto ja tietopankki. Roska-akatemia löytyy Pirkanmaan Jätehuollon sivuilta ja se on kaikkien käytettävissä. Roska-akatemia sisältää pelejä, videoita, oppaita, tekemistä ja tietopaketteja lajittelusta ja vastuullisesta kuluttamisesta.

Roska-akatemia on jaettu useampaan osa-alueeseen ja kohdennettu useampaan eri ikäryhmään: päiväkoti-ikäisiin, alakouluun, yläkouluun ja kaikenikäisille. Akatemia sisältää myös materiaalit syventäviin opintoihin ja Lajittelun ABC:n. Voit siis aloittaa oman opintomatkasi perheen pienimmistä ja siirtyä vähitellen Roska-akatemian mestaritasolle.

Pirkanmaan Jätehuollolta voi myös lainata pirkanmaalaisille päiväkodeille Kierrätysseikkailupelin tai tilata 1.-2. luokkalaisille maksuttoman Bioman -musiikkiteatteriesityksen.

Other Community Involvement Planet Acts

Your current shadow instance is ""Staging"". Exit