Environment

Visit Tampere – Valitse vastuullisemmin-palvelun avulla kestävämpiä valintoja

Tampereen tavoitteena on kasvaa kestävästi ja olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Valitse vastuullisemmin -palvelu auttaa tekemään kestävää kehitystä tukevia valintoja Tampereella. Se myös kirittää paikallisia yrityksiä kohti ilmastoystävällistä tulevaisuutta.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Visit Tampere Oy on mukana saavuttamassa Tampereen kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030. Visit Tampere pyrkii vastuullisuustyöllään minimoimaan matkailun negatiivisia ympäristövaikutuksia ja vahvistamaan entisestään positiivisia sosiaalisia, taloudellisia ja kulttuurisia vaikutuksia. Kumppaniverkosto koostuu erilaisista matkailutoimijoista. Luonto, turvallisuus ja vastuullisuus nousevat tärkeimmiksi markkinointivalteiksi alueella niin kotimaisia kuin kansainvälisiä matkailijoita silmällä pitäen. Visit Tampereen tärkeimpiä työkaluja ovat kumppaniverkoston yhteistyö, Sustainable Travel Finland -ohjelma sekä Valitse vastuullisemmin -palvelu.

Valitse vastuullisemmin-palvelu on opas kestävämpiin valintoihin. Se tuo näkyväksi alueen vastuulliset toimijat. Se myös kirittää paikallisia yrityksiä kohti ilmastoystävällistä tulevaisuutta. Visit Tampereen käyttämä palvelu perustuu MyHelsinki Valitse vastuullisemmin -palveluun.

Results

Valitse vastuullisemmin -palvelun perustana on Tampereelle räätälöity kriteeristö, joka on kehitetty yhteistyössä ajatushautomo Demos Helsingin sekä paikallisten asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa. Kriteeristön osatekijöinä ovat muun muassa energia, ruoka ja sosiaalinen kestävyys. Kriteeristö kirittää yrityksiä arvioimaan toimintaansa, toimimaan vastuullisemmin ja esittelemään vastuullisia tekojaan.

Palvelussa on mukana majoituskohteita, ravintoloita, käyntikohteita kuten museoita, ja tapahtumia ja tapahtumatiloja. Tällä hetkellä palvelusta löytyy yli 40 Tampereen alueen toimijaa.

Implementation

Valitse Vastuullisemmin -palvelu on Visit Tampereen koordinoima palvelu, joka auttaa asiakkaita tekemään vastuullisempia valintoja sekä nostaa esille vastuullisia yrityksiä ja toimijoita. Palvelu soveltuu eri kokoisille yrityksille ja eri toimialoille. Osallistuminen on yrityksille maksutonta.

Valitse vastuullisemmin -palvelun kriteeristö on luotu yhteistyössä Helsinki Marketingin ja Demos Helsingin kanssa. Kriteeristön osatekijöinä ovat muun muassa energian- ja vedenkulutus, jätteen vähentäminen ja kierrätys, ruoka ja tarjoilu, materiaalivalinnat, esteettömyys ja sosiaalinen kestävyys. Kaikki kriteerit ovat nähtävissä Visit Tampereen sivustolla.

Valitse vastuullisemmin-palvelussa mukana olevat yritykset ja toimijat tunnistaa Visit Tampereen sivuilla punaisesta sydäntunnuksesta. Ne täyttävät toimialalleen määritellyt vastuullisuuskriteerit ja ovat siten vastuullisempia valintoja Tampereella vieraileville ja siellä asuville.

Other Climate Planet Acts