Environment

Tampere-talo – Aurinkovoimalat Tampere-talon katolla

Tampere-talon katolla sijaitsee kolme aurinkovoimalaa, jotka tuottavat sähköä kiinteistön käyttöön. Aurinkokennopaneeleita on katolla yhteensä 514 kappaletta ja vuosittainen energiantuotto kattaa noin yhden kuukauden sähkönkulutuksen.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Aurinkovoimalan hyödyntäminen Tampere-talon energiantuotannossa on yksi heidän keskeisimmistä vastuullisuuden toiminnan ratkaisuista.

He eivät usko pikavoittoihin, vaan pitkäjänteiseen kestävän kehityksen työhön, jossa voi aina myös parantaa toimintaa. Kiinteistöön on tehty vuosien varrella useita ympäristöystävällisiä ja energiatehokkuutta lisääviä parannuksia, joista yksi vaikuttavimmista on talon oma aurinkovoimalaprojekti. Tampere-talon katolla sijaitsevat kolme aurinkoenergiavoimalaa tuottavat osan talon käyttämästä sähköstä. Uusiutuvan energian käyttäminen kiinteistöissä on keskeinen tekijä fossiilivapaan yhteiskunnan tavoittelussa.

Results

Kaikkien kolmen voimalan yhteinen päästöalenema on n. 18 tonnia CO2/vuosi. Omilla aurinkopaneeleilla rakennus pystyy tuottamaan osan tarvitsemastaan sähköstä itse. Uuden aurinkovoimalakokonaisuuden vuosittainen sähköntuotto vastaa noin yhden kuukauden kulutusta, ja loput sähköt talo saa uusiutuvana lähienergiana Tammerkoskesta. Aurinkosähkö luo myös kasvuajan pidennystä talon kattopuutarhan kasvihuoneelle minkä satoa hyödynnetään Tampere-talon ravintoloissa.

Implementation

Aurinkovoimalaprojekti käynnistyi talon laajennusosan aurinkoenergiaselvityksellä vuonna 2013. Aurinkovoimalan suunnittelu aloitettiin GreenEnergy Finland Oy:n kanssa loppuvuonna 2016, ja voimalan ensimmäinen osa valmistui Tampere-talon katolle kesällä 2017. Aurinkovoimalaa laajennettiin ensin vuonna 2019 ja viimeisimpänä kesällä 2021. Tampere-talon katoilla on kaikkiaan 514 aurinkosähköpaneelia.

Other Climate Planet Acts