Environment

Skanssi – Energiansäästötoimenpiteitä

Skanssi tekee jatkuvasti pitkäjänteisestä työtä ympäristön huomioon ottamisessa.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Päivittäisillä valinnoillamme pienennämme hiilijalanjälkeämme, askeltaen kohti entistäkin puhtaampaa ja energiatehokkaampaa huomista.

Results

Muutosten myötä Skanssin hiilijalanjälki on pienentynyt 90 % (2011-2021). Geoenergian käyttöönoton myötä vuosittaiset hiilidioksidipäästöt ovat 90 % pienempiä, mikä vastaa vuosittain noin 450 henkilöauton aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä. Energiankulutus on kokonaisuudessaan laskenut 34 %, joka vastaa n. 260 omakotitalon vuosittaista energiankulutusta.

Veden ja jäteveden kulutus myös on laskenut ja Skanssi on säästänyt n. 1,5 litraa / asiakaskäynti (2010-2020). Sen lisäksi jätteiden hyötykäyttöaste on tätä nykyä 100 %.

Implementation

Skanssi on mukana kiinteistöalan energiatehokkuussopimuksessa vuosille 2017 – 2025, jossa sitouduttu vähentämään energiankulutusta nykytasosta 7,5 % vuoteen 2025 mennessä.

Kauppakeskus on vuodesta 2019 alkaen ollut lähes energiaomavarainen. Skanssi käyttää 100 % sertifioitua, vihreää sähköä. Esimerkiksi kauppakeskuksen mainosvalojen vuosittainen energiantarve katetaan aurinkopaneeleilla.

Vihreä käsikirja ohjaa henkilökunnan jokapäiväistä toimintaa. Sen lisäksi Skanssi järjestää ekoteemaisia asiakastapahtumia ja ohjelmaa. Skanssissa on erinomaiset kierrätysmahdollisuudet sekä asiakkaille että liikkeille, joka mahdollistaa jätteiden uusiokäytön.

Muita ekotekoja:

  • Uusissa vessoissa vedettömät pisuaarit
  • 4 sähköautojen latauspistettä + 4 K-Lataus -pistettä
  • Mehiläispesiä katolla, josta saadaan omaa Skanssi-hunajaa

Other Climate Planet Acts