Environment

Skanssi – BREEAM In Use -ympäristösertifikaatti

Kauppakeskus Skanssi palkittiin ensimmäisenä kauppakeskuksena Suomessa kansainvälisesti merkittävän BREEAM IN-Use ympäristösertifikaatin parhaimmalla Outstanding-arvosanalla. Korkeimmalla mahdollisella arvosanalla sertifikaatin saaminen vaatii äärimmäisen vahvaa sitoutumista jatkuvaan kestävään kehitykseen kiinteistön ylläpidossa sekä kehittämisessä.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Kauppakeskus on jatkuvasti muutoksessa elävä kohde, jonka on pystyttävä vastaamaan vuokralaisten ja kuluttajien tarpeisiin ja toiveisiin. Kestävä kehitys on jo arkea, joka näkyy kuluttajien ostopaikkojen valinnassa: ostopaikka valitaan yhä useammin vastuullisuuden perusteella. Skanssi haluaa vastata vuokralaistensa ja kuluttajien vaatimuksiin ja toiveisiin.

Results

Vastuullisuus arvioitiin kokonaisvaltaisesti ympäristöä, sen riskejä sekä kauppakeskuksen muutosjoustavuutta suhteessa ympäristöön. Syksyllä 2021 Kauppakeskus Skanssi arvioitiin yksityiskohtaisella ilmastoon liittyvällä fyysisellä, siirtymä- ja sosiaalisella riskiarviolla. Raportissa todettiin kauppakeskuksen olevan turvallinen ja sillä olevan erittäin pieni riski kaikille fyysisille luonnonmullistuksille ja vaaroille. Riskiarvioinnissa arvioitiin tilanteita niin parhaan kuin pahimmankin skenaarion väliltä.

Kauppakeskuksen sosiaalista kestävyyttä ilmastoriskejä vastaan arvioitiin käyttämällä kokonaisvaltaisia teemoja työssäkäyvien, sitä käyttävien ja kiinteistön ympärillä olevien ihmisten terveys- ja turvallisuusnäkökulmista. Esimerkkeinä tästä ovat mm. kiinteistö- ja turvallisuustekniikkaan sekä valaistuksen parantamiseen liittyvät mittavat projektit, jotka jatkuvat edelleen. Ekologisuutta sekä sosiaalista vastuullisuutta edistävät tapahtumat kauppakeskuksessa ovat myös hyviä esimerkkejä miten näitä on käytännön tasolla toteutettu. Tällaisena toimivat mm. kauppakeskuskävelyt sekä yhteistyötoiminta lapsi- ja nuorisotyön kanssa.

Skanssi sai erinomaiset pisteet kokonaisvaltaisesta ja vastuullisesta ympäristön kehittämisestä ja riskien hallinnasta.

Implementation

BREEAM In-Use -ympäristösertifikaatti on yksi maailman johtavista kestävän kehityksen arviointimenetelmistä. Luokitus pohjautuu yhteiseen eurooppalaiseen normistoon, jossa otetaan huomioon infrastruktuurin ja rakennusten koko elinkaari ja niiden ylläpitoon sekä käyttöön tarvitut resurssit. BREEAM In-Use -sertifikaatin saaja on sitoutunut jatkuvaan kestävän kehityksen työhön, joka auttaa turvaamaan ihmisten hyvinvointia ja suojelemaan ympäröiviä luonnonvaroja. Sertifioitavat rakennukset luokitellaan täytettyjen kriteerien perusteella viiteen eri luokkaan: Pass, Good, Very Good, Excellent ja Outstanding.

Sertifiointiprosessissa arvioitiin vastuullisuuden näkökulmasta erikseen kahta kokonaisuutta: itse kiinteistöä (Asset Performance) ja sen ylläpitoa sekä tähän liittyviä käytäntöjä (Management Performance). Kauppakeskus Skanssi saavutti kiinteistön osioissa arvosanan ensiluokkainen (Outstanding) ja ylläpidon osioissa erittäin hyvä (Excellent). Skanssi on ensimmäinen suomalainen kauppakeskus joka on saavuttanut BREEAM In-Use Outstanding -tason.

BREEAM In-Use -sertifikaatin saadakseen yritys on sitoutunut kehittämään energiatehokkuuttaan, seuraamaan jatkuvasti energiankäyttöä ja reagoimaan välittömästi epäkohtiin. Skanssin sähkö on tälläkin hetkellä 100 % sertifioitua, uusiutuvaa vihreää sähköä. Keskitymme edelleen parantamaan mm. rakennuksen ilmanvaihtoa ja valaistusta siten, että energiatehokkuudesta huolehditaan.

Other Climate Planet Acts