Environment

Sinebrychoff – hiilineutraali panimo

Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys Sinebrychoff on valmistanut juomansa vuoden 2021 alusta 100 % uusiutuvalla energialla. Loputkin päästöt on kompensoitu ja se tekee juomanvalmistuksesta hiilineutraalia – ensimmäisenä suurista panimoista Suomessa. Samalla Sinebrychoffista tulee maailman ensimmäinen hiilineutraalisti Coca-Colaa valmistava panimo.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Sinebrychoff on sitoutunut ilmastonmuutoksen torjuntaan ja tieteeseen perustuviin ilmastotavoitteisiin (Science Based Targets), jotta ilmastonmuutos saadaan rajoitetuksi 1,5 asteeseen.

Results

Yksi tärkeimmistä Carlsberg-konsernin ja Sinebrychoffin yhteisen kestävän kehityksen ohjelman Together Towards Zero eli Yhdessä kohti nollaa tavoitteista on ollut panimoiden hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Sinebrychoffilla tavoite saavutettiin yhdeksän vuotta etuajassa.

Implementation

Uusiutuvan energian 100 % käyttö tuli mahdolliseksi, kun Sinebrychoffin yhteistyökumppani Keravan Energia luopui vuoden alussa turpeen käytöstä, eikä juomien valmistamiseen käytetä Sinebrychoffin tekemän sopimuksen mukaan muitakaan fossiilisia polttoaineita. Sinebrychoff on käyttänyt vihreää sähköä jo vuodesta 2015. Panimon energiakäytön vähentymisessä merkittävä tekijä on ollut lämmön talteenotto, jota on tehty jo viiden vuoden ajan.

Joitakin kasvihuonepäästöjä – kuten panimon kylmälaitteiston vähäiset vuodot sekä puuhakkeen polttamisen muut kuin hiilidioksidipäästöt – jäi vielä kompensoitavaksi, ja ne on nyt kompensoitu yhdessä johtavan ilmastoratkaisuiden tarjoajan ja päästökompensaatiohankkeiden kehittäjän South Polen kanssa.

Other Climate Planet Acts