Environment

Serlachius-museot – museoiden sähkönkulutus ja lämmitysenergia

Serlachius-museoissa on havaittu että suurin osa organisaation hiilijalanjäljestä koostuu sähkönkulutuksesta ja lämmitysenergiasta. Siksi museot valmistelevat nyt maalämmön ja -viilennyksen käyttöönottoa.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Serlachius-museoissa halutaan pitää huolta ympäristöstä yhtä huolellisesti kuin taidekokoelmasta. Serlachius-museot ovat tutkineet hiilijalanjälkeänsä ja havainneet, että lämmitysenergia ja sähkönkulutus edustavat yli 80 prosenttia museoiden hiilijalanjäljestä, 46 prosenttia hiilijalanjäljestä koituu lämmityksestä.

Jotta kulttuuriperintöä pystytään vaalimaan ja säilyttämään jälkipolville, museoiden ja gallerioiden pitää huolehtia muun muassa taideteosten turvallisesta säilyttämisestä ja esittämisestä. Siihen liittyen kokoelma- ja näyttelytilojen olosuhteiden, kuten lämpötilan ja kosteuden, tulee olla museoissa vakaat. Olosuhteista ei voi tinkiä, mutta käytettyyn energiaan ja erityisesti energian lähteeseen voidaan vaikuttaa.

Results

Serlachius-museot toimivat kulttuurisesti kestävällä tavalla turvaten arvokasta kulttuuriperintöä jälkipolville. He ovat tunnistaneet toimintaansa liittyvät ympäristönäkökohdat ja päämääränä on pystyä minimoimaan energian ja veden kulutus sekä tuotettujen jätteiden määrä ja niiden negatiiviset ympäristövaikutukset.

Serlachius-museoissa valmistellaan nyt maalämmön ja -viilennyksen käyttöönottoa mahdollisimman nopealla aikataululla.

Implementation

Museoiden energiankulutusta on vähennetty monin eri teknisin ratkaisuin, esimerkiksi:

  • sähköverkon tehokkuutta parantavat E-power hybridisuodattimet
  • Led-valojen käyttö mahdollisuuksien mukaan
  • näyttelytiloja valaistaan mahdollisimman paljon liiketunnistimin

Ympäristötavoitteisiin pääsemisessä vaikuttavimpana tekona on siirtyminen geoenergiaan, sillä 46 prosenttia koko Serlachius-museoiden hiilijalanjäljestä koituu lämmityksestä. Geoenergiaan siirtyminen on selvitysvaiheessa ja maalämmön ja -viilennyksen käyttöönottoa valmistellaan mahdollisimman nopealla aikataululla.

Other Climate Planet Acts