Social
Employee Engagement

PostNord – Redesigning office work

PostNord seized the opportunity offered by remote working during the corona pandemic and redesigned office work together with its staff. The result is a new head office supporting human interaction in a central location and close to good services, as well as ways of working that flexibly combine office and remote work.

Employees
100
Total impact 1 777 See all »
Employees
100
Total impact 1 777 See all »
Share the Planet Act and help it spread
Anyone with a social media account can help boost visibility of this action by sharing on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Challenge an organization
Challenge an organization to join this action
0
Organizations challenged
Impact
Excitement
Replicability
Project Director, Sustainable Everyday Life at Sitra
Markus Terho
Review

Involving employees not only in the design of new office space, but also in the selection of the location of the office builds higher commitment and team spirit. Improving office functionality to support modern ways of working has also a positive impact on productivity.

This Planet act is widely scalable to all types of organizations, but requires investment and top management support.

About Markus
A corporate responsibility veteran, with over two decades in the industry. He has held several notable positions, among them, he has served as the global sustainability chief at Nokia. There he has managed global corporate responsibility activities, environmental and social responsibility, social investment portfolios as well as disaster relief and charity donations.
Impact
Excitement
Replicability

Purpose

The goal is a thriving and motivated staff that has the power to influence its own work environment and ways of working. Planning together and dreaming about the future also help with the longing for encounters and corridor discussions caused by long-term remote working.

Results

Our former head office was located next to our terminal in Vantaa, which made it easy to move between the two locations. An internal survey revealed, however, that many office workers longed for services and better transport connections around them. As a result, it was decided that PostNord’s headquarters would move from the Vantaa logistics centre to new jointly designed premises located in Tripla, Pasila in Helsinki.

The functionalities, interior design, and ways of working of the new facilities will be designed together with PostNord’s staff.

Implementation

We first set out to find out, through an electronic survey, interviews, and workshops, what kind of office space would look and feel like PostNord.

  • Where would it be located?
  • What would it look like?
  • What functionalities would it have?

As the target began to take shape, we set out to find a suitable new space.

After the new office space was found, the design of the facilities and ways of working continued, and it will continue after the completion of the facilities in order to support the well-being of our staff in the changing situations and needs of the future.

The People's Voice

No comments yet

Other Planet Acts in Employee Engagement

Your current shadow instance is ""Staging"". Exit