Environment
Climate

Miele – Kuljetuksien hiilijalanjäljen pienentäminen Neste MY Uusiutuvalla Dieselillä

Vastuullisuus ei Mielellä perustu ainoastaan tuotteiden laatuun. Myös tuotteiden arvoketjussa tapahtuu paljon hyviä toimenpiteitä, joilla päästöjä vähennetään. Miele siirtyi käyttämään Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä ensimmäisenä kodinkonevalmistajana Suomessa, kaikissa Suomessa ajettavissa toimituksissaan. DB Schenkerin operoimien vähäpäästöisten kuljetusten avulla Miele pienentää toimitustensa hiilijalanjälkeä keskimäärin 90 prosenttia verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Mielelle uusiutuvaan dieseliin siirtyminen merkitsee pelinavausta kokonaan uudelle vastuullisuuden alueelle.

Results

Ennen Neste MY:tä Mielen vastuullisuustoimet eivät samassa mitassa ole ulottuneet jakeluun. Nyt yritys voi pienentää toimitusten hiilijalanjälkeä kerralla keskimäärin 90 prosenttia. Neste MY korvaa puuttuvan lenkin Mielen vastuullisuusketjussa.

Yhteistyökumppani DB Schenkerin konserninlaajuinen tavoite on hiilineutraali toiminta vuoteen 2040 mennessä. Vähäpäästöisten kuljetusten volyymien arvioidaan kasvavan, ja asiakkaat näkevät vähähiiliset kuljetukset investointina. Vähäpäästöisten palveluiden kehittäminen istuu myös DC Schenkerin konsernin omaan strategiaan.

Mielen vastuullisuusraportti on 150-sivuinen. Haasteena on, kuinka se löytää lukijansa, kuinka viesti menee perille asti. Raportoinnin lisäksi tarvitaan käsin kosketeltavia ja helposti ymmärrettäviä tekoja vastuullisuuden puolesta. Meille uusiutuvaan dieseliin siirtyminen on sellainen.

Neste MY nähdään paitsi konkreettisena vastuullisuustekona myös vauhdittajana Mielen myynnille ja markkinoinnille. On selvää, että kuluttajat arvostavat uusia avauksia kestävän kehityksen puolesta. Tärkeää on myös kertoa yhteistyön vaikutuksista.

Implementation

Helmikuussa 2022 Miele otti käyttöön uusiutuvan dieselin kaikissa Suomen tieliikenteen toimituksissa yhteistyössä DB Schenkerin ja Nesteen kanssa. DB Schenker on vastannut Mielen kuljetuksista pitkäaikaisena kumppanina ja tukee Mielen tavoitteita vähäpäästöisellä ratkaisulla. Suomessa myytävä Neste MY Uusiutuva Diesel valmistetaan 100 % jätteistä ja tähteistä. Tuote pienentää toimituksien hiilijalanjälkeä keskimäärin 90 % verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön.

Other Climate Planet Acts