Environment

Laattapiste – Ekologisuus liiketoiminnassa

Laattapiste haluaa vähentää toiminnastaan aiheutuvaa ympäristökuormitusta sekä kehittää toimintaansa ympäristön hyväksi.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Tavoitteena on jatkuvasti vähentää ympäristöpäästöjä ja olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä.

Results

Laattapiste on tunnistanut toimintansa keskeisimmät ympäristövaikutukset kaikilla eri osa-alueilla. Yritys pienentää sähkön-, veden- ja lämmönkulutustaan ja suosii materiaalihankinnoissa ympäristöystävällisiä tuotteita. Laattapiste kierrättää jätteet tehokkaasti ja jätteiden hyödyntämisaste onkin 97,13 %. Toimitiloissa käytetään vain ekologista 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköenergiaa, ja pääkonttorin oma aurinkovoimala tuottaa jo merkittävän osuuden Vantaan toimipisteen tarvitsemasta sähköstä.

Logistiikka tuottaa suuren osan Laattapisteen toimintaan liittyvästä ympäristökuormituksesta ja päästöistä. Siksi yritys suosii tehokkaita ja vähäpäästöisiä kuljetusratkaisuja sekä pyrkii jatkuvasti vähentämään kuljetuksista aiheutuneita päästöjä tehostamalla toimintojaan. Laattapiste tarjoaa myös asiakkailleen 100-prosenttisesti hiilineutraalit jakelukuljetukset Suomessa – kuljetuksiin liittyvät päästöt kompensoidaan yhteistyökumppanien omien ympäristöohjelmien toimilla.

Yrityksen vuoden 2020 kokonaishiilijalanjälki oli 27 % pienempi kuin edellisenä vuonna (1370 vs. 1872 tonnia CO2ekv).

Implementation

Laattapiste on mukana Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä, joka tarjoaa järjestelmällisen tavan ympäristöjohtamiseen pk-yrityksille. Yritys seuraa toiminnastaan aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä laskemalla toiminnan hiilijalanjäljen yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n kanssa. Tätä tavoitetta tukee myös Laattapisteen oma ekologisuusohjelma.

Other Climate Planet Acts