Environment
Climate

IKEA – lihapullista jalostetulla biokaasulla vähennetään liikennepäästöjä

IKEA-ravintoloiden ruokahävikistä jalostetaan biokaasua, jota voi tankata kaasuautoihin kaikkien Suomen IKEA-tavaratalojen yhteydessä olevilta kaasutankkausasemilta. Yhteistyö Gasumin kanssa on osa IKEA Suomen työtä kiertotalouden edistämiseksi ja päämääränä on laajentaa vähäpäästöisen liikennekaasun saatavuutta.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

IKEA haluaa tukea asiakkaitaan kestävämmän arjen valinnoissa. Hyödyntämällä IKEA-ravintoloissa syntyvän jätteen polttoaineeksi, yritys tarjoaa asiakkailleen vastuullisen tankkausvaihtoehdon.

Results

Kokonaisuudessaan IKEA-ruokahävikistä tuotettavalla biokaasulla ajaisi keskimääräisellä kulutuksella vuoden ajan noin 25 kaasuautoa. Koska IKEA-ravintoloiden hävikki on vähäistä, käytetään raaka-aineena myös muualta tulevaa biojätettä. Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

Kaasutankkausasemat IKEA-tavaratalojen yhteydessä:

  • keväällä 2018 avattiin tankkausasema IKEA Espoossa
  • syksyllä 2018 avattiin tankkausasema IKEA Vantaalla
  • kesällä 2019 avattiin tankkausasema IKEA Raisioon
  • keväällä 2020 avattiin tankkausasema Kuopioon
  • syksyllä 2021 avattiin tankkausasema IKEA Tampereella

Implementation

Ensimmäiset tankkausasemat avattiin vuonna 2018 Espoon ja Vantaan IKEA-tavaratalojen yhteyteen. Kun Espoon tankkausasema oli ollut toiminnassa vuoden ja Vantaan asema puolisen vuotta, olivat asemat tuottaneet yli neljän miljoonan ajokilometrin edestä puhdasta polttoainetta ja samalla liikenteen CO2-päästöjä vähennettiin noin 600 tonnilla. Tankkausasemat löytyvät myös Raision ja Kuopion sekä syksystä 2021 lähtien Tampereen tavaratalon läheisyydestä.

IKEA-tavaratalojen yhteydessä olevat tankkausasemat ovat yhteistyökumppani Gasumin, ja niillä voi tankata sekä maa- että biokaasua. Kuopion ja Tampereen asemat sopivat palvelemaan myös raskasta liikennettä.

Other Climate Planet Acts