Environment
Climate

Dagsmark – Hiilitassunjäljen laskenta

Dagsmarkilla hiilitassunjälki kertoo toiminnan vuosittaiset ympäristö- ja ilmastovaikutukset ja antaa suuntaa kehitystyölle. Hiilitassunjäljen laskenta on ollut osa vastuullista liiketoimintaa jo yrityksen alkumetreiltä lähtien, ja Dagsmark olikin Suomessa ensimmäisiä alan yrityksiä, joka sen kartoitti.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Mitä perusteellisemmin hiilitassunjälki on laskettu, sitä todellisemman kuvan se antaa yhtiön ilmastovaikutuksista.

Results

Vuosien aikana Dagsmarkin hiilitassunjälkilaskenta on tarkentunut ja eri päästöluokat ja -lähteet on saatu selvitettyä entistä kattavammin. Nyt mukaan saatiin kuljetukset, polttoaineiden tuotanto ja energiansiirtohäviöt. Myös pakkausmateriaaleja tarkennettiin.

Tuotteiden raaka-aineilla on suuri osuus Dagsmarkin hiilipäästöissä, vaikka käytössä onkin ympäristön kannalta parhaat eläinperäiset proteiinivaihtoehdot ja yritys hyödyntää elintarviketeollisuuden sivuvirtoja. Dagsmark käyttää esimerkiksi kauraa ja perunaa riisin sijaan pienemmän hiilitassunjäljen ja kotimaisuuden vuoksi.

Viime vuonna Dagsmark luopui myös pikkukoirien kuivaruoassa 1 kg pakkauksista ja siirtyi 2 kg pakkauksiin. Suuremmilla pakkauksilla on pienemmät hiilipäästöt pakattua kiloa kohden kuin pienillä pakkauksilla. Lisäksi yritys selvittää ympäristöystävällisempiä pakkausvaihtoehtoja.

Implementation

Hiilitassunjäljen laskenta ohjaa ympäristötyötä ja auttaa arvioimaan yrityksen ympäristövaikutuksia. Kun tiedetään toiminnan eri osa-alueiden päästöt, voidaan suunnitella kohdennettuja toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi.

Hiilitassunjälkilaskennan Dagsmarkille toteuttaa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus. Kyseessä on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yritys ja kiertotalouden sekä ympäristövastuun asiantuntija.

Laskenta on tehty noudattaen Greenhouse Gas Protocol Corporate Accounting and Reporting ja ISO 14064-1-standardeja, jotka ovat yleisimmin käytetyt kansainväliset standardit organisaatioiden hiilijalanjäljen laskennassa.

Other Climate Planet Acts