Environment
Biodiversity

Pelimetsä – Pelinkehittäjät luonnon puolesta

Pelimetsä on Suomen pelinkehittäjien yhteinen luonnonsuojeluhanke, jonka avulla on pysyvästi rauhoitettu jo yli 130 hehtaaria suomalaista aarniometsää. Metsien suojelusta vastaa Luonnonperintösäätiö.

Reduced CO2 (tCO2e)
630
Total impact 630 See all »
Reduced CO2 (tCO2e)
630
Total impact 630 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Pelimetsä on Suomen pelinkehittäjien ja Luonnonperintösäätiön yhteinen luonnonsuojeluhanke, jonka tarkoituksena on hankkia ja pysyvästi rauhoittaa suomalaista metsää. Tällä varmistetaan metsien ja luonnon monimuotoisuuden pysyvyyttä ja lisätään hiilinieluja.

Results

Tällä hetkellä Pelimetsään kuuluu Etelä- ja Pohjois-Suomessa olevat kaksi aluetta. Tähän mennessä luonnonsuojeluhankkeen avulla on pysyvästi rauhoitettu jo 134 hehtaaria suomalaista aarniometsää. 134 hehtaarin metsä sitoo noin 629,8 tonnia hiilidioksidi- ja muita kasvihuonepäästöjä vuodessa.

Utterinvuori
Utterinvuori sijaitsee Hauholla, Hämeenlinnan lähistöllä. Se on 54 hehtaarin alue, jossa rehevä aarniometsä yhdistyy mainioiden korkeuserojen täyttämiin maisemiin.

Tsiuttajoen ikimetsä
Vivahteikas nimi kätkee taakseen vähintään yhtä vivahteikkaan metsän Lapissa. Inarin kupeessa sijaitseva Tsiuttajoen ikimetsä on 80 hehtaarin alue.

Implementation

Pelimetsä -luonnosuojeluhanke toteutetaan yhteistyössä Luonnonperintösäätiön kanssa. Luonnonperintösäätiö on Suomen ainoa taho, joka tarjoaa suoran kanavan luonnonsuojeluun.

Pelimetsää organisoi Neogames ja mukana tukemassa hanketta ovat lukuisat pelialan yritykset. Keräys on voimassa toistaiseksi ja kaikki lahjoitukset käytetään suoraan alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen.

Partners

Your current shadow instance is ""Staging"". Exit