Social
Transparency

Ostavastuullisesti.fi – Kestävämpiä valintoja helposti

Ostavastuullisesti.fi on sivusto ihmisille, jotka haluavat tehdä kestävämpiä valintoja arjessaan – helposti. Sivustolla on valikoima vastuullisia tuotteita ja palveluita sekä vinkkejä kestävämpään elämäntapaan.
Kaikki tuotteet ja palvelut hyväksyy riippumaton Vastuullisuuspaneeli, jonka jäsenet ovat kestävän tuotannon ja kulutuksen pitkän linjan asiantuntijoita. Paneelin kuratoinnin ansiosta voi luottaa siihen, että valinnoilla on vaikutusta.

People participated
2 000
Total impact 2 000 See all »
People participated
2 000
Total impact 2 000 See all »
Share the Planet Act and help it spread
Anyone with a social media account can help boost visibility of this action by sharing on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Challenge an organization
Challenge an organization to join this action
0
Organizations challenged
Impact
Excitement
Replicability
Project Director, Sustainable Everyday Life at Sitra
Markus Terho
Review

This Planet act shows how an independent service can curate a wide portfolio of sustainable products and services with the support of impartial experts. This service not only makes sustainable products more widely known, but additionally educates people of the value of sustainable lifestyle choices. This act is partially scalable as developing such an operational model and running of this service requires specific competences.

About Markus
A corporate responsibility veteran, with over two decades in the industry. He has held several notable positions, among them, he has served as the global sustainability chief at Nokia. There he has managed global corporate responsibility activities, environmental and social responsibility, social investment portfolios as well as disaster relief and charity donations.
Impact
Excitement
Replicability

Ostavastuullisesti.fi -kestävämpiä valintoja helposti

Purpose

Tiedämme, että lähes kolme miljoonaa suomalaista* haluaa elää kestävämmin, mutta he tarvitsevat käytännön vinkkejä ja tapoja sen mahdollistamiseksi. Haluamme saattaa yhteen arjessa päätöksiä tekevät kuluttajat sekä jo nyt kestävämpiä valintoja tarjoavat yritykset luotettavalla tavalla. Tätä varten olemme koonneet riippumattomista asiantuntijoista kootun Vastuullisuuspaneelin. Tavoitteemme on kerätä 192 500 suomalaista tekemään kestävämmän kuluttamisen lupauksen, jotta voimme yhdessä osoittaa yrityksille ja päättäjille, että meiltä löytyy halua vastuulliseen kuluttamiseen. Valitsimme luvuksi 192 500, sillä tutkitun tiedon pohjalta tämä riittää kriittisen massan luomiseksi, jotta kestävä tuottaminen muodostuu kannattavaksi tuottajille ja kestävä kuluttaminen vastaavasti kannattavaksi myös suurelle yleisölle.*
Yhdessä synnytämme vastuullisten kuluttajien yhteisön, joiden valinnat muovaavat markkinaa.

*Sitra / Resurssiviisas kansalainen -tutkimus 2019
*BBC: The ’3.5% rule’: How a small minority can change the world
Erica Chenoweth and Maria J. Stephan: Why Civil Resistance Works

Results

Ostavastuullisesti.fi -sivusto lanseerattiin marraskuussa 2020, jonka jälkeen kestävämmän kuluttamisen lupauksia on tehnyt yli 2000 ihmistä. Sivustolla on esillä yli kaksisataa tuotetta ja palvelua, jotka asiantuntijat ovat sivuille valikoineet ja määrä kasvaa jatkuvasti. Lisäksi olemme julkaisseet yhteistyössä erilaisten yhteistyökumppaniemme kanssa monenlaista aiheeseen liittyvää sisältöä, kuten podcasteja, artikkeleita ja videoita.

Implementation

Ostavastuullisesti.fi -sivustolla esitellyt tuotteet ja palvelut hyväksyy riippumaton Vastuullisuuspaneeli, jonka jäsenet ovat kestävän tuotannon ja kulutuksen pitkän linjan asiantuntijoita. Tällä tavalla esiteltävät tuotteet ja palvelut ovat aidosti kestävämpiä valintoja ja sivuston kävijä voi luottaa siihen. Tuotteet ja palvelut kuratoidaan vuosittain, sillä ymmärrämme, että vastuullisuus ei ole koskaan valmista ja tarjonta kehittyy.
Tarjoamalla paitsi tuote- ja palveluvinkkejä, tarjoamme myös tieteeseen perustuvaa asiantuntijatietoa sekä kestävää elämäntapaa valottavaa kevyempää sisältöä. Nämä helpottavat kestävää elämäntapaa arjessa lupauksen tekijöille sekä kaikille, jotka ovat aiheesta kiinnostuneita. Kestävän kuluttamisen lupauksen tehneille tarjoamme myös kuukausittaisen uutiskirjeen, joka käsittelee ajankohtaisia aiheita innostavasti.

The People's Voice

"Iiris" 04.20.2021
Mahtavaa, että löytyy kuluttajille paikka, jossa vinkkejä vastuullisiin valintoihin!
"" 04.20.2021
.
"Salla" 04.20.2021
Jee!
"Katja" 04.20.2021
Huikea ja kunnianhimoinen proggis, jossa insight kohdallaan!
Your current shadow instance is ""Staging"". Exit