Social
Community Involvement

Kotona kotimaista

Kiinnitä huomiota valintoihisi. Tue kotimaisia yrityksiä, lähituotantoa, lähipalveluita, kulttuuria ja viihdettä. Tee hyviä tekoja, auta niillä keinoilla joilla pystyt. Jaa tukitoimesi sosiaalisessa mediassa #kotonakotimaista-tunnisteella.

Meidän yhteisellä tekemisellä on merkitystä, pienetkin valinnat ovat silloin suuria ja jokainen päivä on Kotona Kotimaista-päivä.

Poikkeukselliset ajat ovat kohdanneet koko maailmaa ja suomalaisia. Monelta kotimaiselta pientoimijalta on yhdessä yössä mahdollisesti kadonnut koko elinkeino alta. Tätä vahinkoa pienentääksemme haluamme tehdä suomalaisille helpoksi löytää lähialueensa pientoimijat- ja tuottajat sekä tietysti kannustaa suomalaisia tukemaan näitä toimijoita hankkimalla heidän tuotteita.

Q: Mitä tapahtuu Kotona Kotimaista –päivänä?

A: Kuten nimikin sanoo, toivottavasti mahdollisimman moni suomalainen hankkii tuona päivänä jotain kotimaista pientuotantoa ja jakaa tämän kotisohvaltaan kaikkien muiden kanssa sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #kotonakotimaista

Q: Millaiset yritykset voivat osallistua ja miten?

A: Ketään ei ole rajattu ulkopuolelle, kunhan toiminta on Suomessa ja tuote on valmistettu Suomessa. Erilaiset tehtaanmyymälät, pienet puodit ja kaupat tulevat ensimmäisenä mieleen, mutta myös verkkokauppaostos ja sen jakaminen ovat aivan yhtä hyviä tapoja. Yritykset voivat mennä verkkosivuillemme www.kotonakotimaista.fi ja lisätä yhteystietonsa sinne muiden löydettäväksi. Omassa viestinnässään riittää että lisää tunnisteen #kotonakotimaista jotta löytäminen muille helpottuu.

Q: Miten kuluttaja voi osallistua?

A: Osallistuminen on helpoimmillaan sitä että hankkii kotimaisen tuotteen ja jakaa sen kotisohvaltaan käyttäen #kotonakotimaista tunnistetta. Lisäksi jos haluaa edesauttaa yrityksiä, heidän tunnisteiden lisäys ja esimerkiksi tietojen päivitys www.kotonakotimaista.fi palveluun auttaa muita löytämään heidät.

Q: Kuka tapahtuman järjestää?

A: Tapahtuma ja koko kampanja on rakennettu vapaaehtoisvoimin ja ilman kaupallista agendaa. Kyseessä ei ole yksittäisen yrityksen juttu vaan koko suomalaisen elinkeinoalan hyväksi järjestetty kampanja.

 

Mukana tukemassa on kuluttajien lisäksi julkisuuden henkilöitä, kuten Vappu Pimiä, Janni Hussi, Jaana Pelkonen, HP Parviainen ja Pippa Laukka.

Kotonakotimaista.fi on koko Suomen kattava sivusto, josta kuluttaja voi etsiä alueensa yrittäjän palveluita. Sivuston takana ovat kuopiolaiset yrittäjät Samuli Huuhtanen(toimitusjohtaja) ja Janne Seppälä (Hallituksen puheenjohtaja) Rock, Paper, Scissor – pienpanimosta. Mukana on myös kuopiolainen mainostoimisto Oddy Inc., joka on toteuttanut sivuston teknisen alustan ja visuaalisen ilmeen.

#kotonakotimaista – Tue, tee, jaa

1
Total impact 0 See all »
1
Total impact 0 See all »
Share the Case and help it spread
Anyone with a social media account can help boost visibility of this action by sharing on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Challenge a company
Challenge a company to join this action
0
Companies challenged
Impact
Excitement
Replicability
Waiting for the first expert review.

No content

The People's Voice

No comments yet.
Your current shadow instance is "Staging". Exit