Social
Human Rights

Lidl – Lapsityön ehkäiseminen

Lidl ehkäisee lapsityötä yhdessä Save the Children -järjestön kanssa. Lidlin kansainvälisen organisaation toteuttamassa yhteistyöprojektissa käyttötavaroiden tuottajat koulutetaan lapsityön ehkäisyyn. Yhteistyö järjestön kanssa käynnistyi lokakuussa 2017.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Monet Lidlin toimitusketjut ulottuvat maihin, joissa riski lapsityöhön on korkea. Yrityksen yksi keskeisistä eettisistä tavoitteista, mutta myös haasteista, on huolehtia ihmisoikeuksien toteutumisesta globaaleissa toimitusketjuissa. Tämä tavoite toimii pohjana yhteistyölle riippumattoman, lasten oikeuksia ajavan Save the Children -kansalaisjärjestön kanssa. Save the Children toimii myös Suomessa nimellä Pelastakaa Lapset ry.

Results

Voimien yhdistäminen Save the Children -järjestön kanssa on tuottanut tulosta, ja Lidl on huomannut muutoksia tuottajien asenteissa. Yritys on laajentanut projektia tekstiilitehtaista myös alihankkijoihin, kuten värjäämöihin ja pesuloihin, sekä kotitalous- ja elektroniikkatarvikkeiden tuottajiin.

Vuosien 2017-2021 aikana Lidl koulutti 925 maahantuojaa, tehdastyöntekijää ja auditoijaa aiheesta lapsityö.

Tavoitteet

  • Ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja lapsityötä ehkäistään Lidlin kansainvälisissä toimitusketjuissa. Tämä on yksi Lidlin keskeisistä periaatteista, joka on kirjattu myös eettisiin toimintaohjeisiin.
  • Kaikki tekstiilien toimittajat koulutetaan lapsityön ehkäisyyn. Kaikki strategisesti tärkeät tekstiilintoimittajat koulutetaan yhdessä kansainvälisen Save the Children -järjestön kanssa. Myös tekstiilitehtaiden alihankkijoiden koulutus on aloitettu.
  • Koulutus laajennetaan myös kotitalous- ja elektroniikkatuotteiden valmistajiin. Projekti tulee jatkumaan tulevaisuudessa. Yhteistyön avulla saadaan lapsityön käyttöä ehkäistyä.

Implementation

Yhteistyö Lidlin kanssa antaa järjestölle mahdollisuuden järjestää koulutusta suoraan tuotantolaitoksissa. Koulutuksen osallistujat ovat pääsääntöisesti tehtaiden johtoa sekä auditoijia. Työpajoissa käsitellään esimerkiksi iän selvittämistä rekrytoinneissa, joka esimerkiksi Bangladeshissa ei aina ole yksinkertaista, sekä nuorten työntekijöiden oikeuksia. Yhteistyön tarkoitus on myös kehittää toimintatapoja siihen, miten  epäiltyyn lapsityöhön reagoidaan.

Lidl kouluttaa lapsityön riskimaissa Bangladeshissa, Turkissa, Myanmarissa, Kiinassa, Pakistanissa ja Vietnamissa.

Partners

Your current shadow instance is ""Staging"". Exit